سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجوی میکروبیولوژی

وبلاگ شخصی یه دانشجو که میخام همه چیز توش بنویسم

باکتریهای مفید و مضر روده

    نظر

باکتری‌های مفید و مضر روده

در روده‌ انسان هم باکتری‌های مفید موجود است و هم باکتری‌های مضر. یکی از وظایف باکتری‌های مفید، هضم منظم غذاست. تحقیقات جدید نشان می‌دهند که ابتلاء به اسهال به باکتری‌های روده بستگی دارد، نه به سیستم ایمنی بدن.

شاید این مساله بسیار آشنا باشد: چند نفر در یک مهمانی هستند و از یک غذا می‌خورند. اما روز بعد تنها یک نفر از آنها مشکل روده پیدا می‌کند. برت فینلی (Brett Finlay) محققی از دانشگاه بریتیش کلمبیا در شهر ونکوور کانادا این امر را مورد بررسی قرار داده است. به گفته‌ فینلی تا به حال گمان می‌رفت که تفاوت در سیستم ایمنی بدن انسان‌ها باعث می‌شود که برخی دچار مشکل روده شوند و برخی دیگر نه. برت فینلی و همکارانش توانستند اثبات کنند که این مساله به باکتری‌های مختلف روده بستگی دارد.

روده‌ انسان دارای باکتری‌های مفید و مضری است که شمار آنها حتی از تعداد کل سلول‌های بدن بیشتر است. در روده نه تنها باکتری‌های مفید وجود دارد، بلکه باکتری‌های مضر هم در آنجا ساکن هستند که برای مثال باعث اسهال می‌شوند. تیم علمی برت فینلی برای انجام پژوهش خود، روده‌ افراد مختلف و انواع متفاوت باکتری‌های روده را بررسی کرد. به گفته‌ همکاران این گروه، این باکتری‌های مفید هستند که باعث عملکرد درست و منظم روده شده و فرد را از محرک‌های منجر به بیماری حفاظت می‌کنند.

متخصصان درهنگام مصرف آنتی بیوتیک ها ، مصرف ماست را توصیه می نمایند زیرا اغلب آنتی بیوتیک ها باعث نابودی باکتری های مفید دستگاه گوارش شده ومتعاقبا باعث اختلال درکار دستگاه گوارش می شوند .

 

بررسی ها نشان داده که نابودی باکتری های مفید دستگاه گوارش خود نیز می تواند باعث بروز اسهال های متوسط تا شدید شود. ماست می تواند به برگشت شرایط طبیعی روده ها کمک نماید . توصیه شده درهنگامی که قراراست بیمار بیش از 2هفته آنتی بیوتیک مصرف نماید ، حداقل 250 میلی لیتر ماست را دررژیم غذایی روزانه خود قراردهد .